Foto: TT Nyhetsbyrån

Merkel har gett klartecken – Bundesliga återupptas i maj

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland förbundskansler Angela Merkel har tillsammans med de styrande i delstaterna bestämt att ge klartecken för omstart i Bundesligafotbollen. Det ska ske den 15:e maj.

Den tyska ligafotbollen har varit pausad på grund av coronapandemin. Men i går kom uppgifter om att spel i Bundesliga närmar sig. Det enda som saknades var ett definitivt beslut från förbundskansler Angela Merkel. Och enligt nyhetsbyrån Reuters har Merkel tillsammans med de tyska delstaternas regeringschefer beslutat att återuppta ligan under andra halvan av maj. Matcherna i Bundesliga och andradivisionen .

– Dagens beslut är goda nyheter för Bundesliga och andradivisionen. Men beslutet kommer med stort ansvar för klubbarna och deras anställda att implementera och organisera de krav som ställs, sa Christian Seibert, president över det tyska fotbollsförbundet.

Det innebär matcher utan publik – det tyska uttrycket är ”Geisterspiele”, spökmatcher – och med regelbundna tester av spelare. Ett annat krav är att varje lag anlitar en ”hygienansvarig”, som ska se till att stoppa eventuell smittspridning

Innan Bundesliga avbröt spelades 25 omgångar och Bayern München leder med fyra poäng före  Borussia Dortmund och fem poäng före Emil Forsbergs Leipzig. Det återstår nio omgångar kvar av ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.