Mohamed Buya Turay kommer att bära nummer 33. Foto: Bildbyrån

Buya Turay klar för Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Mohamed Buya Turay återvänder till svensk fotboll och allsvenskan. Han är klar för de regerande mästarna Malmö FF. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025.

– Jag är här för att göra skillnad, säger han till klubbens hemsida.

Ryktet som har florerat ett tag blev officiellt under fredagen. Mohamed Buya Turay, som vann skytteligan och SM-guld med Djurgården 2019, går till Malmö FF.

– Det känns bra att ha skrivit på för Malmö FF som är en storklubb i Sverige och jag är stolt över det förtroendet som klubben visat mig, säger Buya Turay i ett pressmeddelande.

27-åringen har de senaste åren spelat i Belgien och Kina. Anfallaren kommer senast från spel med Henan Jianye i den kinesiska superligan.

Sportchef Andreas Georgson kommenterar värvningen:

– Det känns riktigt bra att få Buya till MFF. En smart spelare som blandar hårt arbete med finess på fotbollsplanen, säger Georgson.

– Hans största styrkor finns i hans presspel, djupledsspel och målskytte och det tror vi kommer stärka laget på både kort och lång sikt.

Anfallaren har gjort 32 mål på 65 allsvenska matcher hittills under sin karriär.

MER ALLSVENSKAN: Tobias Sana om uppbrottet (16 juli)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.