Anders Christiansen och resten av Malmö FF lämnade Litauen besvikna. Foto: Bildbyrån

Malmö åkte på oväntad förlust i Champions League-kvalet

Det blev en tuff start på andrarundan i kvalet till Champions League för Malmö FF. Borta mot Zalgiris blev det en oväntad förlust.

När den andra kvalrundan till Champions League inleddes på tisdagen spelade Malmö FF mot litauiska Zalgiris. Den första matchen i dubbelmötet spelades i Litauen, där var det bortalaget som kom till första bästa målchans. Veljko Birmancevic var omarkerad framför mål, men skottet gick högt över.

Kort därefter var det hemmalagets tur att skapa. Engelsmannen Mathias Oyewusi löpte sig till ett friläge, men skottet gick rakt på en utrusande Johan Dahlin i Malmömålet. Sedan följde en rejäl anstormning från Zalgiris som hade en handfull målchanser inom loppet av några sekunder. Men ett missat öppet mål, boll som rensades från mållinjen och en briljant räddning från Dahlin såg till att 0-0 fortsatt stod sig efter de första tio minuterna.

0-0 stod sig till halvtidspausen, men det tog inte lång tid innan första målet kom. I den 49:e minuten hittade Zalgiris vänsterytter Fabien Ourega yta precis innanför straffområdets vänstra sida, han tog ett skott som touchade på Malmöförsvarare och ställde Johan Dahlin på vägen in i mål.

Det stämde inte för Malmö på tisdagskvällen. Till skillnad från Zalgiris hade de det inte lika enkelt att hitta luckorna i motståndarnas försvar, så trots att de hade en del boll kom aldrig kvitteringen. Mot slutet av matchen, när en forcering från Malmö var väntad, var det snarare Zalgiris som tryckte på för att utöka sin ledning.

För avancemang till nästa kvalrunda, och ha kvar chansen att ta sig till Champions Leagues gruppspel, krävs det en vinst i returmötet i Malmö den 27 juli.