Caroline Graham Hansen gör comeback i norska landslaget. Foto: Bildbyrån

Caroline Graham Hansen tillbaka i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Graham Hansen tog en paus från landslaget på grund av utmattning.

Men nu är hon tillbaka i den norska landslagstruppen.

– Hennes motivation är stor, säger förbundskaptenen Hege Riise till VG.

Under nästa landslagssamling, som är den sista inför sommarens VM, ställs Sverige mot Norge och Danmark. Då har Norge fått tillbaka en av sina största stjärnor, i form av Barcelonas Caroline Graham Hansen.

I augusti förra året tog hon en paus från landslaget på grund av att hon kände sig utmattad. Under vintern har hon dessutom dragit med en lårskada, men nu är hon tillbaka i spel och nu även i landslagstruppen.

– Det är glädjande. Hon har spelförmågor som vi ser fram emot att se, men samtidigt är hon en av 23, säger förbundskapten Hege Riise till VG.

Även Ada Hegerberg är uttagen i truppen efter en skada. Däremot saknas Maria Thorisdottir. Hennes klubb Manchester United meddelade under måndagen att hon dragit ett ledband i foten och missar resten av säsongen. Hon missar även VM i sommar.

Träningsmatchen mellan Sverige och Norge spelas i Göteborg den 11 april. 

KLIPP: Tre spännande spelare inför VM (17 februari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Hanna Marklunds lista på spelarna som måste med till VM. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.