Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofie Bredgaard berättar i ”Mästarlivet” om känslorna kring att petas ur startelvan inför matchen mot Barcelona på Camp Nou. Foto: SVT/Bildbyrån

Sofie Bredgaard om petningen i Champions League: ”Det gör mer ont”

Uppdaterad
Publicerad

Sofie Bredgaard hade en succésäsong i Rosengård förra året och var given i startelvan. Men i Champions League-matchen mot Barcelona på Camp Nou blev hon petad. 

– Det är såklart jättejobbigt. Det ska jag vara ärlig och säga, det hade jag inte förväntat mig, berättar stortalangen i SVT:s dokumentärserie “Mästarlivet”.

Rosengård förlorade alla sina matcher i Champions League under hösten och drömmen om slutspel krossades. Men avslutningen på Europaspelet bjöd på något som hela laget hade sett fram emot – match mot Barcelona på klassiska Camp Nou. 

– Det är något overkligt. Jag har knappt fattat det än, så känns det för mig, och ännu mer för spelarna som får kliva ut i sin matchtröja och möta Barcelona på Camp Nou, med all historik som finns där. Det är fantastiskt stort, säger Rosengårds tränare Renée Slegers i “Mästarlivet”. 

”Det som är mest jobbigt”

Sofie Bredgaard kom till Rosengård förra våren och tog snabbt en plats i startelvan. Mot slutet av året befann hon sig dock i en tyngre period och inför bortamatchen mot Barcelona blev hon petad. 

– Det är såklart jättejobbigt när man har spelat hela säsongen och sedan får man inte de sista upplevelserna från start. Det är det som är mest jobbigt. Det ska jag vara ärlig och säga, det hade jag inte förväntat mig, säger danskan i dokumentärserien. 

– Det påverkar såklart när man har drömt om att gå in på Camp Nou. Men, jag har testat det en gång innan när jag inte fick spela på Parken med landslaget i somras. Så på ett sätt är man väl lite förberedd. Men det här gör nog lite mer ont.

“Bryr mig verkligen”

Renée Slegers förstår spelarnas känslor kring uttagningarna och menar att det är den tuffaste delen i hennes jobb. 

– Man måste hela tiden pendla mellan att vara empatisk och visa dem att man bryr sig, för jag bryr mig verkligen. Men jag har också ett jobb att göra så jag måste också vara väldigt pragmatisk i det jag gör. Det är svårt för spelarna att tolka mig ibland, tror jag. För mig är det också jobbigt att hitta rätt balans. Men det är mitt jobb, så det får jag vara bra på helt enkelt. 

Se dokumentärserien “Mästarlivet” i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.