Seger: ”Det största jag kommer få uppleva”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger har spelat flera EM,VM och OS-tuneringar.

Men sommarens EM-slutspel blir något alldeles extra.

– Det största jag kommer få uppleva som individ, säger Caroline Seger.

Caroline Seger har spelat åtta stora mästerskap för Sverige. Hennes första Europamästerskap var 2005, sedan dess har det både blivit VM-och OS-medaljer.

Men sommarens EM-slutspel i England blir något alldeles extra för 37-åringen.

– Att uppleva ett mästerskap i sommar, som blir det största jag kommer få uppleva som individ, är ju någonstans en fantastisk grej att få göra, säger Caroline Seger på presskonferensen inför VM-kval matchen mot Irland.

Sommarens EM blir också en publikfest. Finalen kommer att spelas på klassiska Wembley, en final som sålde slut på en timme. Den svenska lagkaptenen har spelat 228 landskamper och fler kommer det att bli.

– Det är nära nu, det är inte många månader kvar. Jag ser väldigt fram emot ett mästerskap nu i sommar, säger hon till SVT Sport.

Får medhåll från förbundskaptenen

Även Peter Gerhardsson tror att sommarens mästerskap kan nå en ny nivå sett till intresse.

– Vi är på väg mot troligtvis det största mästerskapet rent publik- och intressemässigt här i sommar, säger Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Sverige inleder sommarens EM mot Nederländerna den 9 juli.

KLIPP: Sverige krossade Georgien med hela 15-0 (7 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.