Foto: SVT/Bildbyrån

Caroline Seger: ”Har blivit tryggare i min fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger debuterade i landslaget 2005 och under VM i somras spelade hon sin 200:e landskamp. Med åren har 34-åringen kommit att njuta ännu mer.

– Med tanke på min ålder har jag nog landat i mig själv som människa på ett annat sätt, och blivit tryggare i min fotboll, säger Seger till SVT Sport.

Inför Sveriges andra match i Algarve Cup berättar den svenska lagkaptenen, som fyller 35 år senare denna månad, om fotbollslivet och att hon skrev ett treårskontrakt med mästarlaget FC Rosengård av två skäl. Dels för att få lite slut på spekulationerna om hur länge till hon tänker spela och dels för att få lugn själv och bestämma över sin framtid och när hon är redo för att sluta.

– Det är svårt att säga när den dagen kommer. Jag väntar lite på att motivationen ska ta slut. Men så länge den finns där, och det gör den fortfarande otroligt mycket både i klubblaget och i landslaget, så vill jag fortfarande vara med.

Damlandslaget i fotboll

Tänker slå Sjögrans rekord

Caroline Seger lyfter allt som fotbollen gett, och fortsätter att ge, henne. Och då handlar det inte alls bara om segrar och titlar. Hon berättar hur alla erfarenheter hon samlat på sig säkert syns i hennes sätt att spela. Om hur hon själv nog inte förändrats så mycket i sitt sätt att tänka och spela, utan att det snarare är den fotboll som landslaget spelar i dag som är annorlunda mot för några år sen. Hon beskriver ett mer spelande lag, och varför det passar henne mycket bättre. Och att hon därför tillåts synas så mycket mer nu.

– Jag har alltid varit samma spelare, som har velat ha mycket boll och varit skicklig på det.

Under VM i somras spelade Seger sin 200:e landskamp. Therese Sjögrans landskampsrekord, 214, tänker hon ta.

– Ja, det är inom snar framtid. Det ser jag fram emot, den dagen jag slår henne.

Sveriges match mot Danmark sänds i SVT 2 och i Play, med start 15.25.

REPORTAGE: Se hela mötet med Seger: ”Har blivit tryggare i min fotboll”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet