Foto: Bildbyrån.

Caroline Seger tillbaka på fotbollsplanen

Uppdaterad
Publicerad

178 dagar kvar till fotbolls-VM.

Då är Caroline Seger tillbaka i träning efter sin operation.

– Det är bara att hoppas att hon kan fortsätta att stegra sin träning, men det får hennes kropp bestämma, säger Rosengårds sportchef Sjögran till Sydsvenskan.

Det var i Sveriges EM-möte med Schweiz i somras som landslagets lagkapten Caroline Seger skadade hälen och senare tvingades till operation.

Nu är Seger tillbaka i träning med Rosengård som har dragit igång försäsongen.

– Tanken har hela tiden varit att hon skulle kunna vara med när vi startar upp säsongen och nu är hon det, så det känns jättebra. Sedan är det klart att hon kommer att behöva en anpassning, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

11 februari spelar damallsvenska mästaren årets första träningsmatch mot danska Nordsjälland. Men det är oklart om Seger är med då.

– Vi kommer inte att stressa med någonting, men det är klart att vi vill ha henne i spel så fort det bara går, säger Sjögran.

I sommar väntar VM i Australien och Nya Zeeland och Sverige spelar premiärmatch 23 juli.

Caroline Seger har rekordmånga 233 landskamper på sitt CV.

KLIPP: Caroline Jönsson om Sara Björk Gunnarsdottirs fall (20 januari):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.