Martin Sjögren lämnade Norge efter EM i somras. Foto: Bildbyrån

Sjögrens nya uppdrag: assisterande i IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Allra senast var han förbundskapten för Norge och innan dess guldtränare i damallsvenskan.

Martin Sjögrens nya uppgift: assisterande tränare i IFK Norrköping i herrallsvenskan.

”Jag ville tillbaka till klubbfotbollen.”

Sedan 2016 var Martin Sjögren förbundskapten för Norge. Efter hans sista uppdrag – sommarens EM-slutspel där Norge misslyckades med att ta sig vidare från gruppspelet efter bland annat EM-historiens största förlust någonsin (0-8 mot England) – har tillvaron varit fotbollslös och mest handlat om återhämtning, reflektion och familjetid.

Tid som också ledde till något nytt.

45-åringen blir assisterande tränare i herrallsvenska IFK Norrköping.

”Jag har fått en del erbjudanden från landslag men tackat nej – det är fantastiskt att jobba i den miljön, men det blir väldigt lite fotboll och man har spelarna under en begränsad tid”, säger han till klubbens webbplats.

”Jag har saknat det dagliga arbetet med att jobba i ett team och utveckla spelet och spelare”, säger han till klubbens webbplats.”

”Dam eller herr spelar inte roll”

Rollen blir hans första inom herrfotbollen, efter att tidigare bland annat fört LDB FC Malmö till två SM-guld och Linköping till ett.

”Dam eller herr spelar mig ingen roll. Fotboll är fotboll, jag vill jobba med en driven spelartrupp och det ska bli kul att få jobba på högsta nivån i Sverige.”

IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson:

”Han har jobbat med några av världens bästa spelare på damsidan och vi tror att han har mycket att bidra med till vår ledarstab.”

Glen Riddersholm är huvudtränare för den allsvenska klubben.

SE MER: Martin Sjögren om tiden i Norge och uttåget ur EM (29 augusti 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Sjögren om tiden i Norge och uttåget ur EM. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.