Portos målvakt Iker Casillas. Foto: Bildbyrån

Iker Casillas akut opererad för hjärtinfarkt

Publicerad

Målvaktslegendaren Iker Casillas fick i dag akutopereras för hjärtinfarkt.
Den 37-årige spanjoren föll ihop under ett träningspass med Porto och klagade på bröstsmärtor.
Klubben meddelar att Casillas har opererats och att tillståndet är stabilt.

Iker Casillas och hans lag, den portugisiska klubben Porto, förberedde sig tidigare i dag inför ligamötet mot Aves i helgen när målvakten föll ihop och klagade över bröstsmärtor.

Enligt den portugisiska tidningen Record drabbades legendaren av en hjärtattack och träningen avbröts direkt.

Porto skriver bekräftar på sin hemsida att målvakten är kvar på sjukhuset, men att hans hjärtproblem ska vara lösta och att hans tillstånd är stabilt.

Sent på onsdagskvällen gick Casillas själv ut på sociala medier och bekräftade att hans tillstånd är stabilt och tackade samtidigt för stödet.

37-årige Casillas representerade det spanska landslaget under dess storhetstid som ledde till seger i EM 2008, VM 2010 och EM 2012. Innan han gick till Porto tillhörde Casillas Real Madrid där han vann den spanska ligan fem gånger och Champions League tre.

På sociala medier flödar det av hälsningar till den spanske ikonen, bland annat skriver Besiktasmålvakten Loris Karius att han är chockad över nyheten.

Hans gamla klubb Real Madrid skriver på sin hemsida:

”Iker Casillas har under hela sin karriär lärt oss att övervinna de mest otroliga utmaningarna för att förgylla vår klubb. Han har lärt oss att ge upp inte passar in i vår livsfilosofi och han har visat oss otaliga gånger att vägen till seger är att vara ännu starkare desto svårare utmaning man ställs inför”.

Casillas väntas inte spela något mer den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer