Valentin Castellanos gjorde fyra (!) mål mot Real Madrid. Foto: TT

Castellanos sänkte Real Madrid – med fyra mål

Uppdaterad
Publicerad

Stora Real Madrid mot lilla Girona.

Då sänkte Girona-anfallaren Tay Castellanos Real Madrid med fyra (!) mål.

Real Madrid jagar förgäves Barcelona i toppen av tabellen.

Då gästade ”Los Blancos” Girona och Girona-anfallaren Taty Castellanos var på lekhumör.

Redan efter tolv minuter öppnade han målskyttet och i den 24:e minuten slog argentinaren till igen. 2-0 och tvåmålsskytt mot Real Madrid.

Men kvällen hade bara börjat för Castellanos.

Vinicius Junior hann reducera till 2-1, men bara sekunder in i den andra halvleken slog Castellanos till med sitt hattrick-mål. 24-åringen nöjde sig dock inte med tre mål – han ville ha mer.

Och så blev det. Castellanos gjorde sitt fjärde mål för kvällen och anfallaren sänkte Real Madrid på egen hand framför hemmapubliken.

24-åringen är på utlånad till Girona från New York City och innan matchen mot Real Madrid hade han gjort sju mål på 28 matcher i La Liga.

Första gången 76 år

Det är första gången sedan 1947 som en spelare har gjort fyra mål på Real Madrid i en ligamatch. Då var det Esteban Echevarria för Real Oviedo, och han gjorde fem mål på Real Madrid i 7-1-vinsten.

Matchen slutade 4-2 till Girona.

La Liga

Girona FC logo

Girona FC

4 - 2

Real Madrid logo

Real Madrid

Estadio Montilivi, Girona
Publik: 13306
Domare: Javier Iglesias Villanueva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.