Foto: Instagram/TT

Cavallo kom ut som gay – utsatt för hat under match

Uppdaterad
Publicerad

Josh Cavallo kom ut som gay under 2021 och blev då den första öppet homosexuella mannen i elitfotbollen.

I helgens match i den australiska högstaligan i fotboll utsattes han för homofobiska tillmälen.

”Hat kommer aldrig att vinna”, skriver han på sociala medier.

Josh Cavallo, fotbollsspelare i Adelaide United, kom under oktober 2021 ut som homosexuell. Han möttes av hyllningar och stöttande meddelande från fotbollsvärlden.

Tillbaka i vardagen och spel i den australiska högstaligan A-League har det däremot inte bara varit positiva reaktioner.

I lördagens match mot Melbourne Victory fick han ta emot hat från motståndarfans.

”Jag kommer inte låtsas att jag inte såg och hörde de homofobiska glåporden i gårdagens match”, skriver Cavallo på Instagram.

Han fortsätter.

”Det finns inga ord för att beskriva hur besviken jag var. Som samhälle visar det att vi fortsatt står inför de här problemen 2022”

Fördöms av klubben

Hemmalaget har tagit avstånd från beteendet och ligan har meddelat att de arbetar tillsammans med klubbarna för att identifiera de anklagade personerna.

”Vi fördömer starkt det här beteendet som inte har någon plats i vår klubb eller i vår sport. Klubben jobbar med ligan, arenan och Adelaide United för att utreda frågan ytterligare”, skriver Melbourne Victory i ett uttalande.

Klipp: Här Josh Cavallo fotbollsspelaren ut som gay (27 okt)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.