Hyllningen av Cavallo: ”Ska ha all heder”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av oktober kom den australiensiske fotbollsspelaren Josh Cavallo ut som gay.

Zlatan är en av dem som hyllat 21-åringen.

– Det var starkt gjort och han ska ha all heder... all kärlek, säger Zlatan Ibrahimovic till SVT sport.

När 21-årige Cavallo gick ut med att han var homosexuell fick nyheten stor spridning över idrottsvärlden. Han hyllades av både klubbar och spelare – däribland Zlatan.

– Jag såg det helt slumpmässigt. Jag bara bläddrade och så såg jag det och hans situation, och jag tycker det var starkt gjort. Det är inte lätt att komma ut och meddela världen ett sådant meddelande han kom fram med, säger Zlatan.

”Fotboll är för alla”

När Josh Cavallo kom ut som gay blev han den enda, just nu aktiva, professionella manliga fotbollsspelaren i världen som är öppet homosexuell.

– För mig – fotboll är för alla. Det spelar ingen roll vem du är, säger Zlatan och fortsätter:

– I min värld är fotboll den största sporten och den får ihop människor från hela världen. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån eller vem du är. Alla är välkomna att spela fotboll.

Josh Cavallo valde att berätta om sin läggning för att inspirera andra och visa att det är okej att vara sig själv och samtidigt spela fotboll.

– Det var stort gjort och han ska ha all heder och all kraft, energi, all glädje och all kärlek han kan få, säger Zlatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.