Joel Cedergren får lämna Sundsvall efter de tuffa resultaten Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Cedergren: ”Känner mig tom och ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall ligger sist i allsvenskan och har inte vunnit en match sedan april. Idag kom beskedet att klubben väljer att sparka huvudtränaren sedan 2013, Joel Cedergren.

– Jag känner mig tom och ledsen, säger Cedergren till SVT Sport.

Två vinster i årets allsvenska och stor risk för nedflyttning, det är den bistra verkligheten för Gif Sundsvall. Nu väljer klubben att agera och sparkar huvudtränaren Joel Cedergren. 

– Jag känner mig tom och ledsen. Jag är ledsen för de resultat vi har haft i år för de är inte tillräckligt bra, det är jag självkritisk till. Men sen är jag också stolt över det jag och mina spelare har byggt upp här, säger Cedergren.

”Fanns chans att vända trenden”

Trots de svaga resultaten med Cedergren vid rodret så tror Sundsvallstränaren själv att det fanns chans att vända på resultaten i allsvenskan:

– Vi har försökt bygga något långsiktigt här och jag tror att möjligheten fanns där att vända den här trenden i allsvenskan. Sen är det svårt för mig att bedöma hur stor den chans är.

Han fortsätter:

– Jag tycker att jag har en tillräckligt bra trupp för att få till ett bättre resultat än det vi har fått.

Osäker framtid

Joel Cedergren har haft huvudtränaruppdraget i Sundsvall sedan 2013 och dessförinnan agerat assisterande, lägg till fem år som spelare i klubben. Efter dagens avsked går 45-årige Cedergren en osäker framtid till mötes.

– Jag har haft en sådant fokus för att vi ska lyckas med det här och nu är det slut. Jag har jobbat med fotboll hela livet, först var jag spelare och sen tränare och så plötsligt så är det över. Jag har egentligen inget bra svar på vad jag ska göra nu om det blir inom fotbollen eller inte, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.