Dejan Kulusevski blev utbytt med kvarten kvar i Champions League-åttondelen. Foto: Bildbyrån

Sent mål ger Juventus bra läge

Porto satte Juventus under rejäl press i den första Champions League-åttondelen.

Portugiserna hade 2-0 med mindre än tio minuter kvar att spela.

Då kom reduceringen som ger Juventus ett bra läge för avancemang i returen.

Porto gjorde 1-0 i matchens första minut efter en rejäl felpassning i Juventusförsvaret. Rodrigo Bentancurs hemåtpassning bjöd Mehdi Taremi på ledningsmålet.

Portugiserna gjorde även 2-0 genom Moussa Marega i andra halvleks första minut när Turin-laget agerade passivt.

Men det var Federico Chiesas reducering till 2-1 i den 82:a minuten som gör att åttondelsfinalen i allra högst grad lever i returen.

1-0 räcker för Juventus i returen

Cristiano Ronaldo var också inblandad i en straffsituation i slutminuten, men domaren valde att fria och Porto kunde hålla undan till en rättvis seger med 2-1.

Med det resultatet räcker seger med 1-0 för Juventus i nästa match, för avancemang till kvartsfinal.

Svenske landslagsstjärnan Dejan Kulusevski fick 76 minuter i Juventus, utan att skapa något riktigt hett i Portos straffområde, innan han blev utbytt mot Aaron Ramsey.

ARKIV: Dejan Kulusevski i ”Landslagsstjärnan” (7 augusti 2020)