Champions league lottning Foto: TT Nyhetsbyrån

Champions League blir åttalagsturnering i Lissabon

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom Uefas besked om Champions League – som kommer att slutföras i Lissabon i form av en mini-turnering med åtta lag när åttondelsfinalerna avgjorts.

Champions League har stoppats på grund av coronakrisen och i dag gick Uefa ut med besked om hur turneringen ska slutföras.

Först spelas returmötena i åttondelsfinalerna den 7 och 8 augusti. Det blir antingen på lagens hemmaplan eller i Portugal.

I form av enkelmatcher avgörs sedan kvartsfinalerna, semifinalerna och finalen – samtliga i Lissabon.

Kvartsfinalerna drar igång 12 augusti och finalen spelas den 23:e, vilket innebär att turneringen slutförs inom loppet av tolv dagar.

Damernas slutförs också

Europa League ska spelas klart i ett liknande format med start 10 augusti på fyra olika arenor i Tyskland. Finalen går i Köln den 21:a.

Damernas Champions League ska i sin tur slutföras mellan 21 och 30 augusti i San Sebastian och Bilbao. Finalen spelas i den förstnämnda staden.

EM, som flyttats till nästa sommar, kommer att spelas som planerat i tolv städer. Samtidigt ska playoff slutföras och Nations League inledas i höst.

Så spelas Champions League

7-8 augusti: Återstående åttondelsfinaler

12-15 augusti: Kvartsfinaler

18-19 augusti: Semifinaler

23 augusti: Final

Fotnot: Finalen skulle ha spelats i Istanbul, som i stället får stå som värd nästa år. Därefter spelas finalerna i St Petersburg (2022), München (2023) och Wembley (2024).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.