Bosse Andersson, sportchef i Djurgården. Foto: Bildbyrån.

Djurgården om beskedet: ”En lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården går inte miste om möjligheten att nå Champions League, vilket är glädjande besked för klubben.

– Det är en lättnad att få chansen och att ha något att förhålla sig till, säger sportchef Bosse Andersson till SVT Sport.

I dag tog Uefa beslut om vad som händer med den här säsongens och nästa säsongs Champions League – och det blev positiva nyheter för Djurgården.

De regerande svenska mästarna, som kliver in i första kvalrundan, får fortsatt en möjlighet att nå turneringen och sportchef Bosse Andersson är lättad.

– Det finns två saker att säga här. Det första är att vi faktiskt fått ett besked, att det finns en möjlighet för oss att få chansen att spela Champions League. Det är väldigt positivt, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Det andra är att det blir lite speciellt med bara enkelmöten, förutom i playoff där det blir dubbelmöten. Samtidigt är det mest något av en lättnad att ha något att förhålla sig till och att få chansen att ta oss dit.

Det har länge varit oklart vad som händer, ja.

– I de här tiderna får man rätta in sig i de beslut som fattas och självklart göra det med respekt för att det är en väldigt annorlunda säsong för fotbollen.

Andersson hymlar inte om att lottningen blir viktig.

– Den hade ju varit viktigt oavsett, men det är klart att nu spelar det större roll med hemmaplan och hela den biten. Därför får man hoppas att man får lite tur och flyt, och kanske även publik, säger han och fortsätter:

– Beskedet innebär framför allt att det underlättar för oss när att förhålla oss till vår planering, inte minst när det gäller Allsvenskan, innan vi går in i kvalrundan den 18-19 augusti.

Djurgården tar emot Örebro på hemmaplan i andra omgången av Allsvenskan.

KLIPP: Nannskog om Djurgårdens väg till Champions League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.