Unitedkross efter en stark avslutning

Victor Nilsson Lindelöf vann svenskduellen mot Emil Forsberg.

Men Marcus Rashford stal rampljuset när han hoppade in och gjorde hattrick i Manchester Uniteds 5-0-vinst.

– Ett suveränt resultat, säger Lindelöf i Viasats sändning efter segern mot Leipzig.

Både Manchester United och Leipzig kom från en seger i den första omgången, United som vann över Paris med 2-1 och Leipzig som besegrade Basaksehir med 2-0. Så det handlade om det lag som, vid vinst, skulle stå själv på sex poäng.

Leipzig stog upp bra i en ganska chansfattig första halvlek, och hade något mer spel än hemmalaget. Men det var Manchester United som gjorde målet. Mason Greenwood satte 1-0 i den 21:a minuten på passning av Paul Pogba.

– En jättebra spelare som bara måste se till att fortsätta jobba hårt och fokuserat, säger Rashford i Viasats sändning.

I den 65:e minuten tvingade Leipzigs Dayot Upamecano Uniteds målvakt David di Gea till en fin räddning med en nick från liten vinkel. Och det startade en uppryckning från hemmalaget

Rashford x 3

I 63:e respektive 68:e minuten byttes Marcus Rashford och Bruno Fernandes in. Bägge skulle vara högst medverkande till Uniteds seger.

I 70:e minuten var United nära att avgöra matchen då Bruno Fernandes valde att lyfta en frispark över muren i stället för att gå på skott. Den blev lite för lång och målvakten kunde ta bollen.

Istället skulle målet komma några minuter senare då Fernandes passade Marcus Rashford som fri från halva plan gjorde 2-0. Målet blev felaktigt bortdömt för offside, men domaren ändrade sig efter en VAR-granskning. Ytterligare ett par minuter senare fick Rashford en ny passning, han rundade en försvarare och sköt distinkt 3-0.

Det skulle bli två mål till då Anthony Martial placerade in en straff till 4-0 och Rashford fick sedan fullborda sitt hattrick.

– En riktig laginsats och vi fick bra utdelning på chanserna, säger Rashford, och hyllas av Lindelöf.

– Rashford och Bruno var briljanta när de hoppade in, säger svensken.