Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

CL-spel – en förlustaffär för Rosengård: ”Det är tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon väntar Rosengårds sista gruppspelsmatch i Champions League mot Barcelona på Camp Nou. Rosengård ligger sist i sin grupp med noll inspelade poäng efter fem matcher.

– Det är klart att vi hade önskat lite bättre resultat. Så är det. Vi står här med fem raka förluster och det är klart att det gör ont. Vi är inte vana vid att förlora såhär mycket, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport. 

För sju år sedan var Rosengård ett bortamål från semifinal i Champions League men i en damfotbollsvärld som förändrats i rasande fart har Rosengård gått från en av de största till en av de absolut minsta spelarna.

Sportchefen Therese Sjögran uppskattar att Malmölaget är ett av de tre minsta (tillsammans med albanska Vllaznia och österrikiska St. Pölten) sett till både klubborganisation och ekonomi.

– Vi går absolut inte plus. Det vet vi och jag tror inte ens att vi kommer breakeven. Det är tråkigt. Vi visste nästan att det skulle bli såhär. Det krävs väldigt mycket mer av klubbarna i ett gruppspel. På arenan, hur vi reser. Allting. Även om pengarna har blivit mer så krävs det också mer av klubbarna vilket gör att vi fortsatt inte går plus, säger Therese Sjögran.

Alltså samma krav som på herrarna men väldigt mycket mindre pengar?

– Ja. Så kan man summera det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.