Reece James gjorde Chelseas fjärde mål. Foto: Bildbyrån

Chelsea hämtade upp 1-4 mot Ajax nio man

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea hämtade upp 1-4 till 4-4 hemma mot Ajax, som fick två spelare utvisade i samma sekvens.

– Allting hände, det var helt galet där ute, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

César Azpilicueta gav Chelsea hopp genom att fläka fram benet vid bortre stolpen och toucha in 2-4 med en halvtimme kvar. Den stora kalabaliken uppstod ett par minuter senare. Chelsea drev upp bollen och Daley Blind gick fram som en motorsåg på mittplanen och fällde två Chelsea-spelare men domaren lät spelet fortsätta och Joel Veltman täckte ett skott med handen i eget straffområde.

När domaren räknat klart i situationen visade han ut Blind och Veltman för ett andra gult kort och gav Chelsea straff.  Jorginho satte straffen för 3-4-reducering för Chelsea som hade en galen jakt på kvittering.

Inbytte Reece James gjorde 4-4 med kvarten kvar, retur efter en boll i ribban, och Chelsea hade även en boll inne för 5-4 men det dömdes bort för hands efter VAR.

”En skam att vi inte kunde vinna”

– Det var en galen match. De var hårda att bryta ner och vi utnyttjade att de blev nio man. Det var en skam att vi inte kunde vinna, säger Reece James till BT Sport.

Trots nio man på planen skapade Ajax ett par högkaratiga chanser att avgöra matchen på slutet.

– Allting hände, det var helt galet där ute och till slut tror jag att båda lagen är nöjda med resultatet. Chelsea fick poäng efter 1-4 och Ajax tog poäng med nio man, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

I grupp H är det lika tajt: De tre topplagen Ajax, Chelsea och Valencia har alla sju poäng efter fyra omgångar av sex.

I grupp G vann Leipzig efter en framspelning av Emil Forsbergse höjdpunkter nedan:

UEFA Champions League

Chelsea logo

Chelsea

4 - 4

Ajax logo

Ajax

Stamford Bridge, London
Publik: 39132
Domare: Gianluca Rocchi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.