Emil Forsberg spelade fram till ett av målen i Leipzig seger. Foto: Bildbyrån/rörliga bilder från Viasat Fotboll

Emil Forsberg framspelare när Leipzig vann

Seger igen mot Zenit S:t Petersburg – och nu ska det mycket till för att Emil Forsberg och Leipzig missar vidare spel i Champions League. Klubben leder sin grupp med två matcher kvar.

Forsberg vilade helt från 8–0-segern mot Mainz i Bundesliga i helgen men var som väntat tillbaka i startelvan på S:t Petersburg-stadion. Där spelade han elegant fram österrikaren Marcel Sabitzer till 2–0-målet – matchens sista – dryga kvarten in i andra halvlek.

Forsbergs djupledsboll slogs med perfekt fart och precision, Sabitzer rundade S:t Petersburgs målvakt Michail Kerzjakov och rullade in målet som säkrade tre ytterst viktig poäng.

Med Benfica (hemma) och Lyon (borta) kvar att möta står Leipzig på nio poäng och bör ta någon av de två första platserna som innebär spel i åttondelsfinal i februari.

2–1 hemma och 2–0 borta mot Zenit S:t Petersburg gav mer än sex poäng. Vid lika poäng efter sex omgångar i grupp G har Leipzig trumfen tack vare överläge i inbördes möten.

Mål på tilläggstid

Matchen var länge en öppen affär och såg ut att lämna bakom sig 45 mållösa första minuter, men i femte tilläggsminuten tog Diego Demme hand om en frisparksretur. Det gjorde Leipzigs lagkapten på allra bästa sätt.

Distinkt bollträff, perfekt intill stolpen. Kerzjakov var inte i närheten att nå bollen.

Forsberg byttes ut med en kvart kvar, Leipzig spelade av matchen och flyger hem till östra Tyskland som gruppledare.

Barcelona mållöst hemma

I grupp F klarade Slavia Prag sensationellt 0–0 mot Barcelona på Camp Nou, ett resultat som spetsar till kampen om gruppsegern.

Dortmund vände 0–2 i halvtid till 3–2 vid full tid mot Inter hemma på Signal Iduna Park. Achraf Hakimi gjorde två av målen efter pausen.

Just nu står Barcelona på åtta poäng medan Dortmund har sju och Inter fyra. Barcelona har båda klubbarna kvar att möta.

Arkiv: Forsberg firade födelsedag – med tre poäng (23 oktober 2019)