Se den otäcka smällen på Lauren James i spelaren ovan. Foto: SVT

Chelsea städade av Ajax i Champions League – nära semifinal

Chelsea har tagit ett stort steg mot en semifinal i Champions League.

Storstjärnan Lauren James hamnade i fokus i 3–0-segern mot Ajax med sitt mål och sedan en otäck smäll.

– Det där är läskigt, kommenterade SVT:s Chris Härenstam.

Se den otäcka smällen på Lauren James i spelaren ovan.

Favorittippade Chelsea, med Johanna Rytting Kaneryd i startelvan, tog kommandot direkt framför storpublik på Johan Cruyff Arena. Över 35 000 bänkade sig, vilket är rekord för en dammatch i Nederländerna.

I den 19:e minuten kom också ledningsmålet genom storstjärnan Lauren James. Ajax-försvaret slarvade och James kunde utnyttjade andrabollen genom att runda målvakten och sätta dit 0–1 – ett mål som godkändes efter en VAR-kontroll (som nu är installerat i slutspelet av Champions League).

VAR-fokus

Ett Chelsea-mål dömdes sedan bort 20 minuter senare efter en ny VAR-koll. Guro Reiten trodde att hon blev målskytt men en offsidestående Sjoeke Nüsken hindrade detta.

Duon skulle sedan få revansch bara 40 sekunder senare. Reiten spelade in bollen i straffområdet där Nüsken kastade sig fram för att stöta in 0–2.

– Vilket otroligt vackert anfall från Chelsea, så de spelar här nu. Nu får tyskan målet godkänt för det där kan de inte hitta något på, kommenterade SVT:s Chris Härenstam.

Otäck smäll: ”Aj, aj, aj!”

I den 63:e minuten höll Chelsea-spelarna och tränaren Emma Hayes andan när Lauren James kolliderade med lagkamraten Guro Reiten.

– Aj, aj, aj, utbrast SVT:s expert Hanna Marklund.

Chris Härenstam fyllde i:

– Hon får sig en smäll i ansiktet. Det där är läskigt.

Lyckligtvis kunde Lauren James spela vidare men tio minuter senare byttes stjärnan ut, tillsammans med Rytting Kaneryd som inte lyckades sätta något riktigt avtryck i matchen.

Chelsea vann slutligen med 3–0 efter ytterligare ett mål från Sjoeke Nüsken. Returen spelas i London nästa onsdag.

KLIPP: Se Chelseas mål i spelaren nedan

Se målen från matchen i spelaren ovan. Foto: Piroschka Van De Wouw / BILDBYRÅN