Tufft spel och två röda kort när London-derbyt mellan Chelsea och Tottenham. Foto: David Cliff

Chelsea vände mot Tottenham efter dubbla röda kort och flera VAR-granskningar

Dejan Kulusevski gav Tottenham en drömstart.

Men Chelsea vände i London-derbyt – och vann en kaosartad match.

Bland annat innehöll matchen två röda kort och fem bortdömda mål.

Redan efter fem minuters spel gav den svenske landslagsstjärnan Dejan Kulusevski Tottenham ledningen, då hans skott styrdes i mål av Chelseas Levi Colwill.

Det var starten på en oerhört händelserik match.

Fem bortdömda mål

Ungefär tio minuter senare såg det ut som att Tottenham utökade till 2–0, men efter VAR-granskning dömdes Heung-Min Sons mål bort.

Innan matchen var över hade ytterligare fyra mål blivit bortdömda – tre för Chelsea och ett för Tottenham.

Romero utvisad

Men Chelsea lyckades även få två mål godkända. Det första efter 35 minuter, då Cole Palmer satte en straff. Straffen kom efter Cristian Romero stämplat Enzo Fernandez och blivit utvisad.

Tidigt i den andra halvleken fick Tottenham sin andra utvisning för kvällen, då Destiny Udogie fick sitt andra gula kort.

Jackson satte 2–1

Därefter väntade en hård Chelsea-press, och flera jättelägen. Men Guglielmo Vicario storspelade i Tottenham-målet, och stod för flera jätteräddningar – samtidigt som att Chelsea-spelarna inte visade någon imponerade effektivitet.

Men till slut, med en kvart kvar att spela, gjorde Chelsea till slut 2–1 genom Nicolas Jackson.

Stående ovationer

Och på tilläggstid, efter att Tottenham faktiskt haft några lägen att kvittera, kom även 3–1 och 4–1 för Chelsea.

Tottenham, som kämpade frenetiskt, fick trots förlusten stående ovationer av hemmapubliken.