Chelseas mäktiga ligasvit är bruten. Foto: Bildbyrån.

Chelseas mäktiga ligasvit bruten

Chelseas mäktiga svit i ligan har nått sitt slut efter två år.

Efter 33 raka matcher utan förlust för svensklaget kom en riktig skrällförlust mot Brighton.

”Inte vår dag i dag. Besviken”, skriver lagkaptenen Magdalena Eriksson på Twitter.

Chelsea har radat upp matcher utan förlust i Women's Super League. Senaste förlusten var mot Birmingham 27 januari 2019.

Nu har det hänt igen.

Tabelltian Brighton stod för en riktig praktskräll när laget vände och vann med 2-1 på bortaplan mot serieledaren. Både kaptenen Magdalena Eriksson och Jonna Andersson spelade hela matchen.

Sam Kerr gav Chelsea ledningen redan efter fem minuter. Kvitteringen kom bara minuter senare av Aileen Mary och Megan Connollys 2-1-mål i 78:e minuten blev avgörande.

För Brighton, med finländskan Emma Koivisto som lämnade Göteborg efter SM-guldet, var det blott den tredje segern på 14 matcher i år. Chelsea hade tio segrar och två kryss före söndagens överraskande förslust.

Svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic satt på bänken för första gången i sin nya klubb.

ARKIV: Hedvig Lindahl efter succécomebacken: ”Jag är stolt” (14 jan 2021)