Magdalena Eriksson i Chelsea. Foto: cmgroup/BILDBYRÅN

Magdalena Eriksson om stödet: ”Känns tryggt med finansiella muskler”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Magdalena Eriksson, nybliven mästare med Chelsea, välkomnar att Premier League går in och stöttar damernas serie Women´s Super League (WSL).

– Detta kommer hjälpa många av lagen i ligan som har en tuff ekonomisk situation, säger Eriksson till SVT Sport.

Premier League omsätter runt 60 miljarder kronor, en hisnande summa. Tolv miljoner kronor är en stor summa för damerna.

”Det är ett jättebra initiativ av Premier League, som vi alla vet omsätter otroliga summor pengar”, skriver Eriksson i ett sms till SVT Sport.

Women's Super League

WSL avbröts i mars på grund av coronapandemin. Till skillnad mot Premier League startade inte ligan om utan Chelsea Ladies vann ligan efter att man räknat snittpoäng. Chelsea låg då tvåa med en match mindre spelad än Man City.

Premier League kan ta över damligan

”Detta kommer hjälpa många av lagen i ligan som har en tuff ekonomisk situation. Det känns tryggt att veta att det nu finns finansiella muskler att skapa en säker miljö för alla lag och att säsongen 20/21 kommer kunna genomföras på ett bra sätt.”

På sikt vill Premier League också ta över driften av WSL.

”Det är också spännande att höra att det förs diskussioner om att WSL snart kommer övertas av Premier League. Det skulle kunna bli spiken i kistan för att säkerställa att England har den bästa ligan i världen även på damsidan”, avslutar Eriksson sitt sms.

ARKIV: Publikrekord när Chelsea vann toppmatch (17 nov 2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet