Foto: TT Nyhetsbyrån

Chelseastjärnan saknas i bortamötet med MFF

Uppdaterad
Publicerad

Som väntat missar stjärnanfallaren Romelu Lukaku bortamötet med Malmö FF i Champions League.

Belgaren är fortsatt skadad och detsamma gäller anfallskollegan Timo Werner.

Anfallsduon Romelu Lukaku (fotleden) och Timo Werner (låret) skadade sig när Chelsea slog Malmö FF med 4–0 på Stamford Bridge för knappt två veckor sedan och saknas som väntat i tisdagens returmöte i grupp H i Malmö. Duon väntas vara i spel först efter landslagsuppehållet, som drar i gång efter kommande helg.

Även mittfältarna Mateo Kovacic och Mason Mount missar bortamatchen. Kovacic återhämtar sig fortfarande från en skada och Mount blev sjuk i helgen.

– Det rör sig inte om covid-19. Men han är inte frisk nog för att träna och inte heller för resan, säger Chelseatränaren Thomas Tuchel på en digital presskonferens.

Sedan 4–0-segern mot Malmö har Chelsea vunnit med 7–0 mot Norwich och 3–0 mot Newcastle i Premier League. Där emellan slog Londonklubben ut Southampton i ligacupen efter straffar (1–1 efter full tid).

Malmö har tre raka storförluster i gruppen mot Juventus (0–3), Zenit S:t Petersburg (0–4) och Chelsea (0–4). Juventus toppar gruppen på maximala nio poäng, Chelsea står på sex poäng och Zenit har tre poäng.

SVT: Malmö har fortfarande inte lyckats göra mål i gruppspelet och måste prestera något utöver det vanliga för att få med sig ett resultat i morgon. Hur förbereder ni er på att möta ett lag i den sitsen?

– Jag tror att Malmö är förberedda på att prestera utöver det vanliga. Alla lag på den här nivån är kapabla att göra det. Vi måste vara ödmjuka. Allting kan hända. Malmö har inget att förlora och kan spela modigt med en känslosam publik i ryggen, säger Thomas Tuchel.

– Det är inte första gången vi är storfavoriter och vi (ledarstaben) måste försöka påverka laget så att vi kan gå in i matchen på samma sätt som vi har gjort de senaste veckorna.

Klipp: Nannskog om Malmös storförlust mot Chelsea (20/10)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.