Andrea Pirlo är nu huvudtränare i Juventus. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skrällen: Andrea Pirlo ny tränare för Juventus

Uppdaterad
Publicerad

Här är en riktig bomb i Serie A. Andrea Pirlo är tillbaka i sin tidigare klubb Juventus, denna gång som tränare. Beskedet kommer efter att Maurizio Sarri sparkats under lördagseftermiddagen.

”Valet baseras på övertygelsen att Pirlo har vad som krävs för att leda”, skriver klubben på sin hemsida.

Andrea Pirlo är tillbaka i toppfotbollen. 41-åringen avslutade spelarkarriären 2017 men nu är den italienska legendaren klar som tränare för de senaste nio årens italienska ligamästare – Juventus. Uppdraget blir hans första som huvudtränare. 

Beskedet kommer efter att hans företrädare Maurizio Sarri fått lämna efter ett skrällartat uttåg från Champions League mot Lyon under gårdagen. Andrea Pirlo presenterades i slutet på juli som ny U23-tränare i Juventus men det blir alltså inga matcher på bänken där för den forne mittfältaren som direkt tar klivet upp A-lagsbänken.

Under sin spelarkarriär mäktade Andrea Pirlo med 116 landskamper för Italien och 119 matcher för de svartvita från Turin som han lämnade 2015. Det nya tränarkontraktet sträcker sig fram till 2022.

Som spelare har den italienska mittfältseleganten vunnit det mesta. Sex ligatitlar i Serie A med Juventus och Milan, två Champions League-titlar, och VM-guld 2006 med Italien.

KLIPP: Juventus mästare efter 2-0 mot Sampdoria (27 juli 2020)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.