Christian Eriksen. Foto: Bildbyrån

Christian Eriksen och Inter bryter kontraktet

Uppdaterad
Publicerad

Christian Eriksen har inte spelat någon match sedan hans hjärtstopp under EM i somras.

Nu står det klart att det inte blir någon mer match med italienska Inter.

De båda parterna har brutit kontraktet.

”Men vårt band kommer aldrig brytas” skriver klubben.

Det var i Danmarks EM-premiär mot Finland i somras som de dramatiska scenerna utspelade sig. Eriksen föll då plötsligt ihop, och låg under en stund livlös på planen.

Det visade sig att han drabbats av hjärtstopp, men tack vare snabbt ingripande av spelare och läkare gick hans liv att rädda.

Regelverket sätter stopp

Han har sedan dess fått en en defibrillator (hjärtstartare), inopererad, och siktar på att göra i comeback.

– Han mår riktigt bra. All fysisk feedback han får är riktigt positiv. Det finns ingen anledning att inte drömma eller att inte hoppas, säger hans agent Martin Schoots till Ekstrabladet.

Men den comebacken kommer alltså inte att ske i hans tidigare klubb Inter, då det i Italien inte är tillåtet att spela med den sortens hjälpmedel i kroppen.

Och nu har alltså parterna kommit överens om att bryta kontraktet.

”Klubben och hela Nerazzurri-familjen (klubbens smeknamn, reds anm) önskar Christian det allra bästa i framtiden. Även om Inter och Christian nu bryter med varandra, så kommer bandet aldrig att brytas. De goda tiderna, målen, segrarna, titelfirandena med fansen utanför San Siro – alla dessa stunder kommer alltid att finnas i Nerazurri-historien”, skriver klubben på sin hemsida.

ARKIV: Se det känslomässiga reportaget om Eriksens hyllning (17 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.