Foto: Bildbyrån/Instagram

Eriksen från sjuksängen: ”Jag är okej – efter omständigheterna”

Uppdaterad
Publicerad

Den danska fotbollsspelaren Christian Eriksen har nu uttalat sig för första gången sedan hjärtstilleståndet i EM-matchen mot Finland.

”Jag är okej – efter omständigheterna”, skriver han på Instagram.

Det var i lördags som fotbollsvärlden stannade upp i chock då den danska stjärnan Christian Eriksen föll ihop under EM-matchen mot Finland. Efter hjärt- och lungräddning blev han utförd på bår och tagen till sjukhus.

Läget är stabilt och han har tidigare kommunicerat via sin agent. Nu har spelaren lagt upp ett eget inlägg på Instagram.

Fotbolls-EM

”Hej alla. Stort tack för era fantastiska hälsningar och meddelanden från runtom i världen. Det betyder mycket för mig och min familj. Jag är okej – efter omständigheterna. Jag måste gå igenom några undersökningar till på sjukhuset, men jag känner mig okej. Nu kommer jag att hålla på killarna i det danska laget i de kommande matcherna. Spela för hela Danmark”, skriver han till en bild från sjukhussängen där han gör tummen upp.

På en presskonferens med den danska förbundskaptenen Kasper Hjulmand berättade man att spelarna och ledarna är i kontakt med Christian kontinuerligt.

– De senaste 24 timmarna har varit bra för hela gruppen. Vi var på träningsplanen igår och det hände något positivt under den träningen. Att veta att Christian är okej hjälpte oss alla. Det blev fler och fler leenden hos spelarna, säger han.

Enligt förbundskaptenen såg Eriksen de avslutande tio minuterna av matchen mot Finland.

– Det är overkligt att han sitter där och ler. Det är overkligt att höra att han såg de sista tio minuterna av matchen.

Nu förbereder sig danskarna för matchen mot Belgien på torsdag.

– Just nu är jag väldigt fokuserad på att hjälpa spelarna att förbereda sig inför nästa match. Vi ska visa vilka vi är igen. I lördags visade vi det både på och utanför planen och det kommer vi att visa på torsdag igen, säger han.

Än så länge har ingen orsak till att Eriksens hjärta stannade slagits fast.

60 sekunder: Eriksens kamp för livet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet