Glenn Hysén kommer att fira Liverpools första ligaguld på 30 år med en och annan bira. Foto: Bildbyrån

Cirkeln sluten för Glenn Hysén: ”Det är magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool blev mästare i kavaj efter att Chelsea besegrat enda hotet Manchester City med 2-1. Det är Liverpools första ligaguld på 30 år. Då var Glenn Hysén en av stjärnorna i laget.

– Jag kommer att festa i ett dygn, lovar göteborgaren.

Legendaren Glenn Hysén, 60, följde matchen som de flesta andra från tv:n i vardagsrummet. Känslorna svallade.

– Det är magiskt, helt fantastiskt. Man kan inte fatta att det gått 30 år. Om någon hade sagt det till oss när vi vann ligan då så hade man ju trott att den människan var helt dum i huvudet, säger Hysén till SVT Sport.

Vad säger du om Liverpools säsong, att kunna vinna så här tidigt (omgång 31 av 38)?

– Det är helt sjukt men de har ett fantastiskt lag. De har bra spelare på varje position plus att de har en bänk som är lika bra. Det är det som gör att man kan vinna saker och ting, inte bara vinna ligan, eller Champions League eller Uefa-cupen. Det räcker inte med elva spelare. Du måste ha en bänk med sex spelare som är lika bra.

”Tror de drar på sig en kavaj och dricker bira”

Vad tycker du om att Liverpool vann utan att vara på planen? De tog hem titeln i kavaj.

– Jag tror att de skiter i vilket. Det är en sådan längtan efter ligatiteln att de inte bryr sig. Jag tror att de drar på sig en kavaj och går ut och dricker bira, fast det är inte lika mycket bira som på min tid. De kanske går ut och ta ett glas vin eller någonting.

Hur ska du fira då?

– Jag kommer att trycka ner så mycket det går. Jag lovar dig att jag kommer att vara så jävla packad. Jag kommer att festa i ett dygn. Jag kan inte säga till alla att de ska göra så men jag kommer att göra det, skrattar Glenn och klämmer i med det klassiska:

– Ha de' gött!

KLIPP: När Hysen vann med Liverpool 1990 (Arkiv)

KLIPP: Här färgar supportrarna Liverpool rött – firar ligatiteln (26 juni, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.