Viktor Claesson. Foto: Bildbyrån.

Claesson: ”Vi kan slå Frankrike – och åka ut”

Uppdaterad
Publicerad

För Sverige väntar en avgörande match mot Frankrike.

Viktor Claesson och Kristoffer Olsson medger att allt inte är i egna händer.

– Vi kan vinna och sluta fyra eller förlora och sluta trea, säger Claesson på dagens presskonferens.

Sverige slog Kroatien i Nations League i går, men det insläppta målet i 2-1-segern kan stå svenskarna dyrt inför avgörandet härnäst.

”Blågult” gästar Frankrike på tisdag och på dagens presskonferens uttalar sig mittfältaren Viktor Claesson om hur tankarna går.

Herrlandslaget i fotboll

– Det finns jättemånga olika scenarion. Vi kan vinna och sluta fyra eller förlora och sluta trea. Det enda vi kan göra är att gå ut och göra en bra prestation och hoppas att det räcker.

Kristoffer Olsson, kreatören på innermittfältet, håller med sin lagkamrat i Krasnodar.

– Inför samlingen sa vi att vi ville kunna leva till sista matchen. Tre poäng i går var inte tillräckligt för att vi ska ha det i egna händer, men det lever, säger Olsson.

”Enkla att spela med”

Olsson uttalar sig om Dejan Kulusevski, som i går var matchens lirare och gjorde sitt första a-landslagsmål i tävlingssammanhang.

– Dejan och ”Foppa” (Emil Forsberg)? De är enkla att spela med då de har den individuella skickligheten och gillar att kombinera i sista tredjedelen, säger han och fortsätter:

– Båda ska flyta runt lite. Dejan är ju ingen klassisk forward och ”Foppa” ingen ytter som ska hålla bredd. Det gäller att utnyttja styrkorna och samarbetet. Det bådar gott inför framtiden.

Samtidigt tar Claesson till orda om Marcus Danielson. Mittbacken stod för en fin prestation och krönte insatsen med ett mål.

– Han fick krydda sin insats, som var jättebra, med ett mål. Det är inte att han kommer in i sig som gör att det blir stabilt, utan alla fick sig en tankeställare efter Portugal-matchen. Laget ska hålla sig fokuserat.

KLIPP: Här gör Kulusevski 1-0 till Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet