Colombias Duván Zapata och Argentinas Lionel Messi. Foto: TT

Colombia tog gruppen – Argentina ligger sist

Uppdaterad
Publicerad

Duván Zapata har nickat Colombia till kvartsfinal. Men Argentina höll på att straffa ut sig ur Copa América.

Efter förlust i första matchen var det ett pressat Argentina som mötte Paraguay i Belo Horizonte. Och trycket skruvades upp lite till när Richard Sánchez dunkade in 1–0 för paraguayanerna efter 37 minuter.

Argentinas sista halmstrå kom i form av en straff efter en snårig dubbeljättechans en bit in i andra halvlek. Efter videogranskning kom domarna fram till att Lautaro Martínez skott hade styrts upp i ribban av den paraguayanske backen Iván Piris hand.

I rätt hörn

Lionel Messi gjorde inget misstag från straffpunkten – och hade sedan högre makter med sig när målvakten Franco Armani några minuter senare dök i rätt hörn och räddade Paraguays straff, sedan Derlis González rivits ned i straffområdet.

Men oavgjort i match två efter en förlust mot Colombia häromdagen gör att Argentina ändå är snubblande nära fiasko. Inför sista gruppspelsmatchen ligger laget sist i grupp B. En poäng, men sämre målskillnad än specialinbjudna Qatar. Nu krävs en seger mot Qatar i sista gruppspelsmatchen, och eventuellt hjälp av andra lag, för att en av förhandsfavoriterna inte ska åka ut redan efter gruppspelet.

– Vi har tur som fortfarande är vid liv i turneringen, erkänner coachen Lionel Scaloni för medierna, och lovar att ”fatta beslut” för att öka chanserna till avancemang.

Satt långt inne

Qatar fick oavgjort mot Paraguay i första matchen, men klarade inte Colombia i onsdagens tidiga match.

Dock så satt segern långt inne på Morumbi i São Paulo. Det dröjde till fyra minuter från full tid innan Duván Zapata nickade in 1–0, vilket också blev slutresultatet.

Efter segern i första matchen med 2–0, då Zapata gjorde andra målet mot Argentina, är det därmed redan klart att colombianerna vinner grupp B.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.