Shakhtar Donetsk gjorde tre mål i första halvlek. Foto: Bildbyrån

Coronadrabbat Sjachtar Donetsk chockade Real Madrid

Tio A-lagsspelare saknades för Sjachtar Donetsk då de testats positivt för covid-19.

Trots det chockade ukrainarna Real Madrid på bortaplan i Champions League och vann med 3-2 – efter 3-0 i halvtid.

Det var inom loppet av 13 minuter, från matchminut 29 till 42, som det ukrainska laget chockade Real Madrid och gick ifrån till 3-0.

Tete gav ukrainarna ledningen innan Raphael Varane stod för ett självmål fyra minuter senare. Manor Solomon fullbordade drömhalvleken med sitt 3-0-mål strax för paus, fint framspelad av Tete som klackade fram bollen.

Diskussioner om att flytta matchen har förekommit, men om lagen har minst 13 spelare tillgängliga så ska den spelas, enligt reglerna. Det har Sjachtar, och nog verkade de klara sig bra ändå första 45.

3-3-mål bortdömt för offside

Men i andra halvlek kom Real Madrid ut som ett nytt lag. Med ett vackert distansskott satte Luka Modric 1-3 i den 54:e matchminuten. Fem minuter senare bröt Vinicius Junior vid offensivt straffområde och sköt in 2-3.

I den andra övertidsminuten såg Real Madrid också ut att kvittera, men efter VAR-granskning dömdes det offside då en Real-spelare störde Sjachtar-målvakten Anatolij Trubin.

Sjachtar Donest höll således undan och tog en skalp direkt i den första CL-omgången.