Helsingborgs klubbdirektör Joel Sandborg. Foto: Bildbyrån/TT

Coronafall hotar Helsingborgs match

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs IF har fått två nya coronafall i klubben. Därmed kan den allsvenska matchen mot Djurgården på söndag vara i fara.

– Vi har fått ytterligare ett fall i A-truppen och bekräftade fall U-truppen, säger klubbdirektör Joel Sandborg till Fotbollskanalen.

Sedan tidigare har Helsingborgs Armin Gigovic insjuknat i covid-19. Enligt Sandborg kan matchen på söndag påverkas av sjukdomsbeskeden.

Corona och idrott

KLIPP: MFF och HIF drabbas hårt ekonomiskt av coronapandemin (31 juli)

– Ja, vi har pratat om att den kan drabbas i detta nu. Och drabbas i den bemärkelsen att vi har en coronasituation med Gigovic och ytterligare en spelare som kan göra att matchen kan påverkas.

– Vi är osäkra vad som händer i truppen framåt och vill avvakta till i morgon och se hur det blir. Vi vet då om det är rätt att ställa in matchen eller ej. Om vi inte kan ställa upp med ett slagkraftigt lag så måste vi undersöka om vi kan ställa in matchen, men det är inte vi som bestämmer, säger Sandborg.

KLIPP: HIF föll mot AIK (23 augusti):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet