Helsingborg genomgår en dubbel kris för tillfället. Foto: TT

Coronautbrottet: Helsingborg vill flytta på mötet med Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av coronautbrottet i Skåne har Helsingborgs IF ansökt om att flytta söndagens allsvenska möte med Djurgården.

”Smittskydd Skåne och Infektionskliniken Helsingborg har idag utfärdat en skarp rekommendation till HIF att tills vidare (till dess att infektionsläget har kunnat konstateras) inte bedriva fotbollsverksamhet”, skriver HIF på sin hemsida.

HIF har nu uppvaktat Svenska Fotbollförbundet om att få matchen framflyttad.

– Vi tycker inte att matchen ska genomföras eftersom vi inte vill medverka till smittspridning. Förutom att vi är oroliga för våra spelare, så är det också av omsorg för Djurgårdens spelare, säger Joel Sandborg, klubbdirektör för Helsingborg IF till TT.

Från Djurgårdens sida är man inställd på att spela matchen.

– Det är konstigt. För oss går det ett flyg 16.30 och vi har varit i kontakt med Helsingborgs läkare precis nu, han ser inga problem. Han säger att vi ska åka, så då lyssnar vi på det och åker för att spela matchen, säger sportchefen Bosse Andersson till TT.

Något som inte stämmer enligt HIF-läkaren Harald Roos.

– Det är helt fel. Jag har precis pratat med Djurgårdens sjukgymnast och vi är helt överens om att vi inte har något besked om matchen ska spelas eller inte. Det får vi inte förrän tävlingskommittén ger oss det beslutet, säger Roos till Fotbollskanalen.

HIF har drabbats hårt av covid-19. Sex spelare i U-truppen har testats positivt. Dessutom har två spelare i A-truppen testat positivt för covid-19 samtidigt som andra spelare uppvisar symptom.

Klubben har samtidigt en sportslig kris och ligger sist i allsvenskan.

KLIPP: HIF föll mot AIK (23 augusti):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
AIK jublar. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer