Coronasmittan hindrade inte Man City från att ta en övertygande seger mot Chelsea i London. Foto: TT

Covid-smittat Man City överlägset mot Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City saknade sex spelare på grund av covid-19. Det gjorde att målvakten Zack Steffen fick göra Premier League-debut mot Chelsea. Den som trodde att Chelsea skulle dra fördel av läget misstog sig grovt. Man City avgjorde redan i första halvlek och vann med 3-1.

– Det var besvärligt för laget med så många borta men vår rotering fungerade bra, säger Phil Foden.

Första kvarten verkade Man City påverkat av smittan och såg förvirrat ut. I ett av lagets första anfall gav sig Ilkay Gündogan utrymme och sköt 1-0 från straffområdeslinjen. Det tände laget.

– Jag tror att det var vår bästa insats den här säsongen, alla presterade på en hög nivå, säger Phil Foden i Viaplays sändning.

Någon minut senare direktsköt just Foden 2-0 invid närmsta stolpen efter ett inspel från Kevin De Bruyne från vänsterkanten.

Frank Lampard allt mer pressad

Vid 3-0 var det en nick från De Bruyne som gjorde att Raheem Sterling kom fri från egen planhalva. Sterling kom dock ur position och chansen såg ut att vara över när han sköt i stolpen. På returen pangade De Bruyne in 3-0. Då stod matchuret på 34:e minuten.

Vid sidlinjen stod Chelseas allt mer pressade tränare Frank Lampard och slog ut med händerna.

Djupt inne på tilläggstid fixade inhopparen Callum Hudson-Odoi Chelseas mål, 1-3, för kvällen. Det förstörde för Zack Steffen som inte fick hålla nollan i sin PL-debut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.