Tottenhamspelarna Sergio Reguilon och Erik Lamela bröt mot de nya coronaregler i London. Foto: Bildbyrån

Tottenhamtrio bröt mot covidreglerna – umgicks med West Hamspelare

Uppdaterad
Publicerad

Fyra Premier League-spelare från Tottenham och West Ham bröt mot de nya coronareglerna i London.

Spelarna samlades i ett och samma hus under julhelgen och fångades på bild i sociala medier.

”Vi är oerhört besvikna och fördömer starkt den här bilden”, skriver Tottenham i ett uttalande under lördagen.

Tottenhamtrion Erik Lamela, Sergio Reguilon och Giovani Lo Celso fångades på bild tillsammans bland annat West Hams Manuel Lanzini och i ett och samma hus.

Något som bryter mot de nya restriktionerna, att man inte får besöka ett annat hus, som nu gäller i London. Anledningen till de utökade restriktionerna är ett svar på den nya mutation av coronaviruset som upptäckts i England.

Corona och idrott

”Oerhört besvikna”

”Vi är oerhört besvikna och fördömer starkt den här bilden som visar några av våra spelare med familj och vänner tillsammans vid jul, särskilt eftersom vi vet de uppoffringar alla runt om i landet gjorde för att hålla sig säkra under festperioden”, skriver Tottenham i ett uttalande inför dagens match mot Leeds.

”Reglerna är tydliga, det finns inga undantag, och vi påminner regelbundet alla våra spelare och personal om de senaste protokollen och deras ansvar att följa och föregå med gott exempel. Ärendet kommer att behandlas internt”, skriver Tottenham.

Samtidigt pågår en diskussion i England om Premier League ska avbrytas på samma sätt som man gjorde under förra säsongen.

Tre matcher har skjutits upp under den senaste veckan i Premier League på grund av corona.

Tottenham spelar i dag mot Leeds där endast Sergio Reguilon, av den ovannämnda trion, finns med i truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet