Cristiano Ronaldo ställs mot Lionel Messis PSG i debuten. Foto: Bildbyrån

Cristiano Ronaldo gör Saudiarabien-debut mot PSG – kan få möta Lionel Messi

Uppdaterad
Publicerad

Den 19 januari kommer Cristiano Ronaldo göra debut i den saudiska fotbollen.

Detta mot PSG.

I dag meddelade den franska storklubben Paris Saint-Germain att de den 19 januari ska spela en träningsmatch i Saudiarabiens huvudstad Riyadh.

De ska där möta ett lag med spelare från de saudiska klubbarna Al-Hilal och Al-Nassr.

Kan få möta Messi

Och det är just Al-Nassr som Cristiano Ronaldo numera tillhör. Och i denna match kommer Ronaldo att spela.

Al Nassrs tränare Rudi Garcia avslöjade nämligen i dag att Cristiano Ronaldos debutmatch i Saudiarabien blir träningsmatchen mot PSG, skriver Sky Sports på Twitter.

Därmed kan Ronaldo i sin första match i Saudiarabien få spela mot den spelaren som de senaste decennierna konkurrerat med om titeln som världens bästa spelare: Lionel Messi.

Stats av saudisk investeringsfond

Messi återvände till PSG i förra veckan efter att ha fått ledigt i samband med firandet av Argentinas VM-guld.

Ronaldo har nyligen skrivit på ett monsterkontrakt med Al Nassr, som ägs av den statliga saudiska investeringsfonden PIF där kronprinsen Mohammed bin Salman är med och styr.

Kontraktet med klubben är till sommaren 2025 och uppges vara värd strax över två miljarder kronor per år, vilket i så fall gör honom till den bäst betalde idrottaren i världen.

Enligt medieuppgifter, däribland spanska tidningen Marca, vill Saudiarabien göra Cristiano Ronaldo till sin ambassadör nu när de satsar för att arrangera fotbolls-VM 2030 tillsammans med Grekland och Egypten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.