Cristiano Ronaldo blev historisk efter målet mot Ghana. Foto: Bildbyrån

Cristiano Ronaldo historisk – målskytt mot Ghana i VM

Öppningsmatch mot Ghana.

Då blev Cristiano Ronaldo historisk målskytt när Portugal vann med 3-2.

– Det var ett vackert ögonblick, säger Ronaldo efter segern.

Redan i den första halvleken hade Portugal och Ronaldo en boll i nät, men målet dömdes bort då domaren hittade en frispark till Ghana i sekvensen dessförinnan.

Men Ronaldos mål skulle dock komma.

I matchminut 62 gick 37-åringen omkull i straffområdet och portugiserna tilldömdes straff. En straff som Ronaldo själv tog hand om – och förvaltade väl.

Målet innebär att Ronaldo gjort mål i fem världsmästerskap (2006, 2010, 2014, 2018 och nu 2022), vilket han är ensam om på herrsidan då han nu passerade Pelé, Uwe Seeler och Miroslav Klose som samtliga gjort mål i fyra VM.

”Avslutat ett kapitel”

Ghana replikerade åtta minuter senare genom André Ayew, som höll sig framme och petade in kvitteringsmålet från nära håll.

Men Portugal fick dock den starten de hade önskat, då Joao Felix och Rafael Leao – inom loppet av två minuter – satte Portugals andra och tredje mål. Mötet slutade 3-2 efter ett sent reduceringsmål av Osman Bukari.

– Mitt femte VM och vi vann matchen. Det är väldigt viktigt eftersom vi vet att första matchen är viktig. Men rekordet gör mig också jättestolt, säger Ronaldo och fortsätter:

– Nu har jag avslutat ett kapitel. Det är stängt. Segern är ett viktigt steg för oss. Jag fick hjälpa laget. Resten spelar ingen roll, säger 37-åringen.