Lagkaptenerna Heung-Min Son och Diego Godin fick se sina lag gå mållösa. Foto: Bildbyrån

Dubbla ramträffar när Uruguay och Sydkorea kryssade

Uppdaterad
Publicerad

De målsnåla matchernas VM.

Det är det fotbolls-VM i Qatar börjar bli där Uruguay och Sydkorea senast rättade sig i ledet.

Det fanns gott om chanser med bland annat två stolpträffar – men matchen förblev 0-0.

Sydkorea hade ett drömläge att göra matchens första mål efter dryga halvtimmen. Ui-Jo Hwang hittade en öppen yta vid straffpunkten men hans direktskott flög en bra bit över.

Men det var Uruguay som kom närmst i första halvlek. Precis innan halvtidsvilan kom den rutinerade lagkaptenen Diego Godin högst på en hörna och nickade bollen i insidan av stolpen.

Trots stjärnor som Heung-Min Son, Federico Valverde och Luis Suarez på planen kom varken Sydkorea eller Uruguay rätt i offensiven.

Mot slutet av matchen testade Valverde lyckan från distans och träffade utsidan av stolpen, högt uppe vid krysset. Sydkoreanska målvakten slängde sig, men använde ett gott målvaktsöga (?) och höll tillbaka sina händer.

Sydkorea försökte ta chanserna att sticka framåt på kontring när tillfälle gavs, men hade varken spelarantalet eller skärpan att hota.

Matchen slutade 0-0, det är den fjärde VM-matchen hittills som haft dem slutsiffrorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.