Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United – en väntad och bra lösning, menar SVT:s expert Glenn Strömberg. Foto: Bildbyrån/SVT

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United med omedelbar verkan.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Absolut ingen överraskning för mig, vi bara väntade på dagen det skulle hända, säger SVT:s expert Glenn Strömberg.

Under hösten har relationen mellan Ronaldo och Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag skurit sig, inte minst efter att portugisen vägrade att bytas in i en match mot Tottenham och lämnade i förtid. Då valde klubben att stänga av stjärnan.

Efter lagets sista match innan VM-uppehållet publicerades en intervju Ronaldo gjort med Piers Morgan för The Sun. Där kritiserade Ronaldo både tränaren och klubben hårt och berättade att han kände sig förrådd.

– Jag har ingen respekt för honom, för han visar ingen respekt för mig. Om du inte visar mig respekt, kommer jag aldrig att visa dig respekt tillbaka, sade Ronaldo i intervjun.

”Tackar honom för hans enorma insatser”

För några dagar sedan kom uppgifter om att Manchester United stämmer Ronaldo för kontraktsbrott och under tisdagen meddelade den engelska storklubben att man har avslutat Ronaldos kontrakt efter en ömsesidig överenskommelse.

På sin hemsida skriver man:

”Klubben tackar honom för hans enorma insatser under två perioder på Old Trafford, där han gjorde 145 mål på 346 matcher, och önskar honom och hans familj lycka till i framtiden”.

Man skriver vidare att alla i föreningen ”är fokuserade på att fortsätta lagets utveckling under Erik ten Hag”.

60 SEKUNDER: Vad har hänt med Ronaldo?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Strömberg: ”Lite klumpigt”

SVT:s expert Glenn Strömberg tycker att stjärnan kunde ha agerat bättre den senaste tiden.

– Jag tycker faktiskt att det var lite klumpigt, han hade kunnat komma därifrån ändå, det är jag helt övertygad om, säger Strömberg.

Men han menar att beskedet att Ronaldo nu lämnar, är bästa lösningen.

– Jag tror att det här är det bästa för båda, om nu Ronaldo kommer till en klubb där han vill vara så kommer United tycka att detta var en väldigt bra lösning som fansen också ville ha. Det kommer att slätas över ganska snabbt, tror jag.

Expert kollegan Daniel Nannskog är heller inte förvånad.

– Mycket väntat, givetvis, efter slakten av Manchester United från Ronaldo och slakten av tränare ten Hag. Där fanns liksom inte någon som helst möjliget till ett fortsatt samarbete.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.