Foto: Bildbyrån/Instagram

Cristiano Ronaldo ryter ifrån mot ryktena: ”Kan inte tillåta”

Uppdaterad
Publicerad

Rykten om en flytt från Juventus har fått Cristiano Ronaldo att ryta ifrån.

I ett långt inlägg på Instagram vädjar han om att få slut på ryktesspridningen.

”Jag kan inte tillåta att människor leker med mitt namn”, skriver han.

Inför återstarten av de stora fotbollsligorna florerar massor av övergångsrykten. En av dem som omgärdas av rykten är stjärnan Cristiano Ronaldo. Men den som hoppas på att få se 36-åringen i en ny matchtröja kommer bli besviken. För nu ryter Ronaldo bestämt ifrån mot alla rykten.

”Förutom att det är respektlöst mot mig som spelare så är det ogrundade sättet som min framtid omskrivs i media respektlöst mot alla klubbar som är involverade i dessa rykten och deras spelare och anställda.”, skriver Ronaldo i ett inlägg på Instagram.

Framför allt är det ryktena om att han skulle återvända till Real Madrid, som han lämnade 2018, som gör honom upprörd.

”Bryter min tystnad”

”Min historia med Real Madrid har blivit omskriven. Den har blivit inspelad. I ord och i siffror, i rekord och rubriker. Jag vet att de sanna Real Madrid-fansen kommer att fortsätta bära med sig mig i sina hjärtan och jag dem i mitt.”

Han vill nu få ett slut på snacket och rubrikerna för att kunna fokusera på Serie A-säsongen som drar igång i helgen.

”Jag bryter min tystnad nu för jag kan inte tillåta att människor leker med mitt namn. Jag fortsätter lägga mitt fokus på min karriär och mitt jobb. Hängiven och förberedd för utmaningarna som väntar.”

Juventus spelar sin ligapremiär borta mot Udinese på söndag.

KLIPP: Stjärnornas markering – lyfte bort sponsorflaskorna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.