Publiken hördes skandera ”Messi” under al-Nassr match mot al-Shabab.

Ronaldo vände sig efter matchen mot publiken och gjorde en stötande gest.

Nu utreder förbundet agerandet.

Se Cristiano Ronaldos obscena gest i spelaren ovan.

Cristiano Ronaldo har mött hård kritik efter att ha gjort en till synes obscen gest efter att hans al-Nassr vunnit mot al-Shabab med 3–2.

Den portugisiske stjärnan stod för ett straffmål i första halvlek medan Anderson Talisca noterades för två fullträffar.

Efter slutsignalen kupade den femfaldige Ballon d’Or-vinnaren handen över sitt ena öra och stötte sedan sin hand fram och tillbaka i närheten av skrevet, till synes riktat mot motståndarlagets fans, visar filmklipp som publicerats på sociala medier.

I bakgrunden hörs människor skandera ”Messi” från läktarna, en referens till Ronaldos främste rival inom sporten. Incidenten fångades inte av tv-kamerorna, men vissa saudiska experter anser att Ronaldos tilltag bör få konsekvenser och enligt uppgifter i lokala medier ska Saudiarabiens fotbollsförbund ha inlett en utredning.

Enligt ESPN ska Ronaldo ha blivit provocerad av ”Messi”-ramsorna.

Stoppade sjal i byxorna

Detta är dock inget nytt för stjärnan som har gjort liknande saker tidigare. Under förra månaden tog han upp en al-Hilal-sjal som kastades ner av publiken, stoppade in den i byxorna och kastade sedan iväg den efter att ha förlorat 0-2 mot al-Hilal.

39-årige Ronaldo har spelat för al-Nassr sedan slutet på 2022 och leder skytteligan med 22 mål.

Under natten möttes Inter Miami och LA Galaxy i den amerikanska ligan MLS. Där fick Lionel Messi kvittera under sista minuten av matchen efter en assist av gamla lagkamraten Jordi Alba.