Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jürgen Klopp om cuptiteln, som han beskriver som den mest speciella han vunnit Foto: Bildbyrån

Liverpool mästare efter dramatisk final

Uppdaterad
Publicerad

Länge såg det ut som att det skulle avgöras på straffar. Men då klev Virgil van Dijk fram.

Liverpools lagkapten blev stor matchhjälte när han avgjorde ligacupfinalen mot Chelsea i den 118:e minuten.

– Låt oss njuta, säger matchhjälten till Sky Sports.

Lagen turades om att bränna den ena heta målchansen efter den andra och länge gick cupfinalen mot straffar.

Men i förlängningens slutminuter klev Virgil van Dijk fram och nickade in segermålet för Liverpool.

– Det är mycket känslor. Jag är riktigt stolt över grabbarna. Vi tar ingenting för givet. Jag är stolt över att vara en del av klubben men framför allt över våra spelare, säger nederländaren direkt efter den dramatiska finalen.

Titeln är Liverpools första den här säsongen och man har chans på ytterligare tre, Premier League, FA-cupen och Europa League.

– Under min 20 år långa karriär så är detta utan tvekan den mest speciella titel som jag någonsin vunnit, säger tränare Jürgen Klopp efter matchen.

Gravenberch ut på bår

Annars var det ett skadedrabbat Liverpool som åkte till Wembley under söndagseftermiddagen. Klopp, som meddelade tidigare att han lämnar efter säsongen, fick klara sig utan Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, Mohamed Salah och Darwin Núñez.

För att nämna några.

Eländet fortsatte sedan under den första halvleken när Ryan Gravenberch bars ut på bår efter en tuff tackling signerad Moises Caicedo.

Båda lagen kom nära ett ledningsmål, men försvaret i Chelsea och målvakten Caoimhín Kelleher i Liverpool höll nollan intakt.

Chelsea nära avgörande

Halvvägs in i den andra halvleken tog Liverpool ledningen genom kaptenen Virgil van Dijk, men efter en VAR-granskning dömdes målet bort för offside. Av tv-bilderna att döma var mittfältaren Wataru Endo i en offsideposition och hade, enligt domarens bedömning, påverkat spelet.

Sekunder från slutet var Chelsea nära ett avgörande. Men avslutet täcktes först av försvaret innan bollen hamnade till slut i Kellehers famn.

Tempot sjönk en aning under förlängningen och fokuset låg på straffar – men då klev lagkapten Virgil van Dijk fram.

Engelska Ligacupen

Chelsea logo

Chelsea

0 - 1

0-0 (Fulltid)

Liverpool logo

Liverpool

Wembley Stadium, London
Publik: 88888
Domare: Chris Kavanagh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.