Saman Ghoddos. Foto: Bildbyrån.

Då ska Ghoddos ärende tas upp av Cas

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 maj är det dags.

Då ska idrottens skiljedomstol, Cas, ta upp Saman Ghoddos ärende.

Det bekräftar Katy Hogg, kommunikationsansvarig för Cas, för Fotbollskanalen.

Saman Ghoddos lämnade Östersund för franska Amiens. Det var en strulig flytt där han först såg ut att hamna i Huesca, men Östersund drog sig ur.

I augusti 2019 meddelade Fifa att Saman Ghoddos stängs av i fyra månader på grund av den struliga flytten. Dessutom ska Ghoddos betala 40 miljoner kronor till den spanska klubben Huesca.

Ghoddos överklagade bötesbeloppet, men inte avstängningen. ÖFK överklagade böterna och transferförbudet.

Cas bekräftar

Ärendet hamnade hos Cas, idrottens skiljedomstol. Den 25 maj tas ärendet upp, bekräftar Cas kommunikationsansvarig Katy Hogg till Fotbollskanalen.

– Det är så många som är inblandade. Det kunde ha skötts på ett mycket bättre sätt, men allt kommer komma fram till slut när det här är över. När den här soppan är slut kommer man få veta vem som gjorde rätt och vem som gjorde fel, allt kommer komma ut. Det är mycket som jag inte heller vet om, som händer bakom kulisserna, sa Ghoddos i en intervju med Fotbollskanalen nyligen.

ARKIV: Kindberg om Ghoddos-gate (30 augusti 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.