Saman Ghoddos krävs på 40 miljoner efter den röriga affären med Huesca. Foto: BILDBYRÅN

Östersund pressade Ghoddos att bryta Huesca-kontraktet

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK pressade Saman Ghoddos att bryta sitt avtal med La Liga-klubben Huesca förra sommaren.
Det framgår av Fifas beslut i ärendet.
”Spelaren har hävdat att han ångrar att han skrev på uppsägningen eftersom han verkligen ville gå till Huesca men att han blev styrd av Östersund till att skriva på uppsägningen”, går det att läsa i beslutet.

Östersunds-Posten var först med att rapportera om att Saman Ghoddos pressades av Östersunds FK att bryta avtalet med La Liga-klubben Huesca efter hot om att ÖFK annars inte skulle släppa honom.

Följande står i beslutet:

”Han (spelaren) har påstått att Östersunds FK var medvetna om att han ville skriva under anställningsavtalet med Huesca men att han blev ombedd av Östersund att komma tillbaka till Sverige. När han återvände hävdar spelaren att Östersund försökte övertala honom om att kontraktet med Huesca inte var giltigt och att de fick honom att skriva på uppsägningen, trots att han själv inte samtyckte till villkoren i uppsägningen, och att klubben ”hotade med att behålla honom över nästa säsong och förkasta alla andra bud om han inte skrev på uppsägningen”. Spelaren har hävdat att han ångrar att han skrev på uppsägningen eftersom han verkligen ville gå till Huesca men att han blev styrd av Östersund till att skriva på uppsägningen”.

Det var i augusti 2018 som anfallaren lämnade allsvenskan och skrev på för franska Amiens. Men turerna hade dessförinnan varit många. Några dagar tidigare publicerades en bild på Saman Ghoddos där han satt hos vid ett bord hos Huesca med ett papper framför sig.

Huesca anmälde sedermera ärendet till Fifa och för snart tre månader sedan meddelades domen om att Saman Ghoddos skulle få böta fyra miljoner euro och bli avstängd från allt spel i fyra månader. Östersund i sin tur fick ett förbud om att registrera nya spelare kommande två transferfönster.

Östersunds FK och Ghoddos har överklagat Fifa-beslutet till idrottens skiljedomstol Cas.

Arkiv: Hör Daniel Nannskog kommentera Fifas beslut om Ghoddos (30 augusti)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Daniel Nannskog kommentera Fifas beslut om Ghoddos

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer