Uruguays Edinson Cavani firar sitt mål mot Chile tillsammans med Luis Suarez. Foto: Bildbyrån

Dags för kvartsfinaler i Copa América

Uppdaterad
Publicerad

Inget av de specialinbjudna asiatiska lagen går vidare i Copa América, det stod klart efter sista gruppspelsmatcherna som avgjordes under måndagskvällen.

Uruguays Edinson Cavani nickade in matchens enda mål i mötet mot Chile. Segern innebär att laget gick om chilenarna och vinner grupp C. Uruguay får därmed en på papperet lättare kvartsfinal mot Peru, medan Chile får ta sig an turneringens hittills stabilaste lag Colombia.

Måndagens andra match i grupp C, Ecuador–Japan, fick två förlorare efter resultatet 1–1. Det innebär att inget av lagen går vidare. Japan blev grupptrea med sammanlagt två poäng, men en seger för endera laget hade inneburit att det gått vidare som en av de två bästa grupptreorna.

Copa America

Qatar och Japan utslagna

Japan ansluter sig därmed till Qatar, som slogs ut häromdagen, i och med att laget fick nöja sig med en poäng i grupp B. Qatar får chans till revansch nästa år, när turneringen spelas i Argentina och Colombia. Då är laget åter inbjudet, tillsammans med Australien.

Att lag från andra världsdelar bjuds in är vanligt i Copa América. Det sydamerikanska fotbollsförbundet har bara tio medlemsländer, och har svårt att sätta ihop en fullskalig turnering utan gäster. Inget inbjudet lag har vunnit turneringen, närmast har Mexiko kommit, när de nådde finalen 1993 och 2001.

Årets kvartsfinaler inleds på torsdag.

Copa América kvartsfinaler

Torsdag 27 juni, i Porto Alegre: Brasilien–Paraguay

Fredag 28 juni, i Rio de Janeiro: Venezuela–Argentina

Fredag 28 juni, i São Paulo: Colombia–Chile

Lördag 29 juni, i Salvador: Uruguay–Peru

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet