Kaisa Collin fick agera målvakt i slutminuterna. Foto: Viaplay

AIK närmare nedflyttning med utvisad målvakt

Vittsjö slog AIK med 1-0 och skickade Stockholmslaget en förlust närmare nedflyttning. AIK fick avsluta med tio spelare efter att ha fått sin målvakt utvisad.

– Självklart är jag besviken, jävligt surt. Visserligen blev det bara 1-0 men vi skapade inte så många chanser att göra mål egentligen, säger AIK:s Jennie Nordin till Viaplay.

Med tio minuter kvar blev AIK:s målvakt Milla-Maj Majasaari utvisad efter att ha rusat ut för att stoppa Vittsjös Moa Karlsson som kom i friäge. Lätt kom hon åt bollen med handen och fick ett rött kort. AIK ställde utespelaren Kaisa Collin i mål efter att ha gjort alla sina fem byten redan.

På den efterföljande frisparken drog Katrina Gorry bollen klockrent i ribban.

I slutet av den första halvleken slog Katrina Gorry en frispark. Clare Polkinghorne, som missade förra matchen på grund av skada, sprang i djupet och nickade in 1-0, hennes fjärde mål för säsongen.

– Vi vill avsluta med en bra känsla även om vi inte kommer att sluta topp 3 som var vårt mål, säger Vittsjös Linda Sällström till Viaplay.