Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay

Larssons drömmål mot Brommapojkarna: ”Ruskig precision”

Uppdaterad
Publicerad

Årets mål i damallsvenskan?

Emilia Larssons drömträff mot Brommapojkarna är i alla fall en given kandidat.

– Ruskig träff, ruskig precision. Vilket mål! säger Viaplays expert Pär Lagerström.

Det börjar dra ihop sig i damallsvenskan. I botten av tabellen är Brommapojkarna i ett desperat poängbehov och de fick också den start de önskat i derbyt mot Hammarby när Klara Andrup hittade nätmaskorna efter en tilltrasslad situation redan i den andra minuten.

Men sedan var det Hammarby för nästan hela slanten. I den 17:e minuten kvitterade norskan Vilde Hasund till 1–1 och fem minuter senare fick Emilia Larsson gott om tid och utrymme på offensiv planhalva, passningsalternativen var många men Larsson valde att gå på ett distansskott i stället – vilket visade sig vara helt rätt beslut.

– Ruskig träff, ruskig precision. Vilket mål! säger Viaplays expert Pär Lagerström efter att bollen letat sig in det vänstra krysset via ribban.

Janogy målskytt

Efter det fortsatte Hammarby att mala på och i halvtid var matchen mer eller mindre avgjord, 4–1 till Hammarby efter mål av Madelen Janogy och Hasund (igen).

I den andra halvleken förde Hammarby spelet men några fler mål blev det inte trots att de skapade några heta chanser. Bland annat missade Janogy ett öppet mål från nära håll med dryga kvarten kvar att spela, men det hade Hammarby råd att bjuda på denna afton.

OBOS Damallsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

4 - 1

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

Hammarby IP, Stockholm
Publik: 953
Domare: Sandra Almkvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.