Rosengårds Caroline Seger, Göteborgs Elin Rubensson, Linköpings Nilla Fischer och Djurgårdens Olivia Schough. Foto: Bildbyrån

SVT fortsätter sända Damallsvenskan

Publicerad

I höstas slutade Damallsvenskan i fotboll med stor dramatik och en sensationell slutsegrare – ett drama som direktsändes i SVT.
Den 13 april är det premiär för nästa säsong av Damallsvenskan och nu är det klart att SVT sänder, för tredje säsongen i rad.

Vi ser ett stort intresse för Damallsvenskan hos vår publik och därför är vi naturligtvis glada att kunna fortsätta vår satsning på serien, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson.

SVT kommer att sända fyra matcher under våren före VM-uppehållet, och ytterligare åtta matcher under hösten med start i augusti.

Premiärsändningen i SVT blir söndag 14 april, då regerande mästarna från Piteå tar emot storsatsande Djurgården, som bland annat har värvat in landslagsmeriterade Hanna Folkesson och Olivia Schough.

Det blir spännande att se under våren vilka spelare som kommer ta chansen i Gerhardssons VM-lag. Jag tror till exempel mycket på Piteås Madelen Janogy, säger SVT Sports expertkommentator FridaÖstberg.

Förra säsongen slutade med ett osannolikt drama i sista omgången. Både Rosengård och Göteborg hade chansen att ta hem titeln, men till slut stod Piteå som sensationell mästare.

– Jag förväntar mig att det blir jämnt även i år. Piteå kommer vara med i år igen och försöka försvara sitt guld, Rosengård och Kopparberg/Göteborg kommer också vara med men jag tror att även Linköping kan utmana den här gången. De har redan värvat hem Stina Blackstenius och Mimmi Larsson, och sen ansluter Nilla Fischer efter VM, säger Frida Östberg.

Så här sänder SVT under våren

Visa

Söndag 14 april, 14:50 SVT1: Piteå-Djurgården

Måndag 22 april, 14:50 SVT1: Djurgården-Linköping

Söndag 28 april, 15:50 SVT1: Kristianstad-Göteborg

Söndag 5 maj, 16:30 SVT1: Rosengård-Göteborg

Vilka åtta matcher som SVT sänder under hösten fastslås vid ett senare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer